fbpx

Blog

3 bevált trükk: így motiváld gyermeked a téli szünetben is

2020. dec 18. | Motiváció

A nyolcadik osztályosok középiskolai felvételije vészesen közeleg. A frusztráció, a stressz és az izgalom egyre erősebb. 

Az egész családnak nehéz ez az időszak, ugyanis mindenki tart az első igazi megmérettetéstől, aminek valóban nagy tétje van. Ha a gyereket nem veszik fel a kívánt középiskolába, nemcsak a továbbtanulási esélyei romlanak, hanem egy nívótlan intézményben akár rossz társaságba is keveredhet. Ez a jövőjére jelentős befolyással bírhat.  

A motiváció, a tanulási kedv megőrzése nagy kihívás elé állítja még a legelszántabb szülőket is. A téli szünetben ez még nehezebb, hiszen ekkor végképp nem az ismeretszerzés iránti vágy hajtja a diákokat.

A felvételiig hátralévő maradék kis időt azonban muszáj kihasználni! 

Mi eláruljuk, miként lehet elérni azt, hogy a téli szünet alatt ne lankadjon, hanem erősödjön a figyelem, és a lelkesedés, ezáltal pedig a felkészülés teher helyett, örömforrássá váljon.

  1. Ütemezzétek be a feladatokat együtt

A felvételihez rengeteg a tananyag. A gyerekek emiatt úgy érezhetik, hogy véget nem érő tanulásba kell lendülniük, ahhoz, hogy megugorják ezt az akadályt. Ezt a kilátástalanságot kell megszüntetni! 

Készítsetek közösen egy tervet, ütemezzétek be a feladatokat. Így gyermeked látni fogja, hogy naponta csak néhány órát kell a tananyag fölött ülnie. A lelkesedés fokozható, ha valamilyen izgalmas programot is szervezel a tanulás utáni időszakra.  

  1. Teremtsd meg az ideális környezetet

Ha gyermekednek egy kényelmetlen széken kell görnyednie az étkezőasztal fölött, és a háttérben még a tévé is megy, az ismeretszerzéstől hamar elmegy a kedve. Jóval nagyobb lelkesedéssel kezd neki a tanulásnak, ha vonzó számára a hely, ahol megteheti ezt. 

Alakíts ki egy optimális, kényelmes és szép tanulósarkot, ahol minden feltételt megadsz az elmélyült okuláshoz. Ha az ifjonc jól érzi magát ezen a helyen és minden szükséges eszköz, tárgy a rendelkezésére áll, jobban megy majd a felkészülés is.

  1. Biztosíts megfelelő segítséget

A tananyag mennyisége miatt gyermeked valószínűleg azt sem tudja, hogy minek kezdjen neki, mit tanuljon, milyen feladatokat ütemezzen be. Emiatt érdemes olyan segítséget beszerezned, amely támogatja a felvételizőt a tudatos felkészülésben, irányított, célravezető gyakorlatokon keresztül. A legjobb, ha az unalmas munkafüzetek helyett, egy minden lépést bemutató videótár mellett teszed le a voksod. 

A legtöbb gyereknek a matek felvételi jelenti a legnagyobb nehézséget, így ebben szorul a legtöbb segítségre. Mi ezt a problémát felismertük, ezért fejlesztettük ki a feladatsorokat, videó- és fogalomtárat tartalmazó felkészítő csomagunkat, amely garancia a sikeres matematika felvételihez. 

Tegyél bennünket próbára! Amennyiben szoftverünkkel nem vagy megelégedve, 30 napon belül visszafizetjük a teljes összeget! További részletekért lépj velünk kapcsolatba!