fbpx

Problémás feladatok, melyekkel általában meggyűlik a gyerekek baja a felvételin

A matematika felvételin van egy-két olyan típusfeladat, amit érdemes jóval többet gyakorolni, mert több féle nézőpontból is rákérdeznek a felvételi során, hogy biztos-e a tudása a gyereknek.

Kigyűjtöttük ezeket a feladatokat, és ebben a feladatsorban lehetőséget adunk rengeteget gyakorolni.

E-book

Szeretnéd, hogy gyermeked sikeres felvételit írjon matematikából?

Ha átrágja magát gyermeked ezen a problémás feladatok gyakorló feladatsoron, akkor a felvételin lévő hasonló feladatok nem okoznak számára meglepetést. Ha tudja, hogy mire számíthat, akkor értékes perceket fog nyerni a felvételi vizsgán. Ebben segít rengeteget az általunk összeállított feladatsor, mely végén a megoldókulccsal leellenőrizheted a válaszait. Ez a rendszerezett gyakorló feladatsor nem található meg máshol.

Miért lesz jó gyermekednek?

Ha ezeket a feladatokat begyakorolja, akkor előnyre tesz szert többi felvételiző társaihoz képest. 

Nem kell többé olyan feladatlapokon gyakorolnia, melyeken  ömlesztve vannak a különböző feladatok.

Nem fogják meglepni a beugratós feladatok, mert ezekkel megismerteti a faladatsorunk.

Kiderül számotokra, hogy gyermeked melyik feladatokat nem érti, és ezáltal lesz egy listátok, amely megmutatja, hogy melyek azok a pontok, amiket újra át kell ismételnie.

Még van időtök a felkészülésre!

A központi matematika felvételiig hátralévő idő:

Nap

:

Óra

:

Perc

:

Mp

TEKINTSD MEG AZ 1. KIEGÉSZÍTÉST

12 TERÜLET

Ha valahol a videós magyarázatokban végképp nem ért meg valamit gyermeked mert hiányossága van, akkor csak előveszitek ezt a kiadványt és egy példán keresztül elmagyarázzuk neki az összefüggéseket, melyeket addig gyakorol, amíg elégedett nem lesz tudásával.

1. Legnagyobb közös osztó

2. Legkisebb közös többszörös

3. Törtrész számítás

4. Százalékszámítás

5. Sebesség, út, idő

6. Egyenlettel megoldható szöveges feladatok

7. Térgeometriai számítások - felszín és térfogat

8. Síkgeometriai feladatok - belső szöget és egybevágóság

9. Kördiagram

10. Törtek számegyenesen

11. Trükkös mértékegység átváltások

12. Függvények, grafikonok és pontok

Hogyan használd?

1) Nyomtasd ki gyermekednek az első részt. Ne aggódj, nem lesz több, mint 10 oldal. Ebben megtalálod az összes olyan problémás feladatot, ami az elmúlt öt évben a felvételiken előfordultak. 

2) Add oda gyermekednek, hogy csinálja meg őket.

3) Ellenőrizd le a megoldókulcsok alapján az összes eredményét.

4) Nézd meg, hogy melyek azok a feladatok, amiknek az eredménye nem megfelelő.

5) Nézzétek meg, hogy az adott feladatnál hol hibázott, hol rontotta el? Ott lesz egy olyan dolog, amit nem ért pontosan.

6) Beszéljétek át azt, amit nem értett.  

7) Végezd el ezt a műveletsort az összes hibás feladatával. 

8) Írasd meg vele újra az első részt. 

9) Ezt addig végezd el vele, ameddig már úgy érzitek, hogy tényleg mindent tud. 

10) Nyomtasd ki utána második részt és ugyanezeket a lépéseket tedd meg mindegyikkel. 

Meglátod, a végén mindennel tisztában lesz. 

Kevesebb, mint egy családi mozi áráért hatalmas segítség a gyermekednek 

Ha választanod kellene egy esti szórakozás vagy aközött, hogy gyermeked be tudja gyakorolni az összes típusfeladatot, ami a felvételin elő fog fordulni, akkor ugye ez nem is kérdés? Tudjuk, mi is így gondolkodunk. A valódi segítségnek hatalmas ereje van! 

Eldöntötted, hogy segíteni akarsz gyermekednek?

Ez nem pénz kérdése! 

Ha nem vagy elégedett azzal, amit kapsz, 30 napon belül visszafizetjük az árát!

Ezt írták az édesanyák:

Molnár Hajnalka

"Kedves Bocskay Úr!

Tavaly vettük meg a csomagot, április óta szorgalmasan csinálta is tündérkém, aki már 8 és 6 osztályos felvételiken is edződött, de ott pusztán a korábbi feladatlapok gyakorlásával 25-29 pontot ért el.
Szinte tökéletesen követtük a módszertant, igaz a feladatismétlés lehetett volna kicsit hosszabb. De sajnos első félévben még az általános iskola is rendesen megcibálta őket, a német tanárnő most tartotta fontosnak nyelvvizsgára menni.
De ím a lényeg!
Tündikém 40 pontos matekot írt, amit saját szorgalmán kívül vitathatatlanul az Önök anyagának is köszönhetünk!

Sok sikert kívánok és sok fejlődési lehetőséget, hiszen ezt a középfokú rendszer csak keményebb lesz, sok segítség kell még a jövőbeli diákságnak és a szüleiknek egyaránt.

Üdvözlettel:
Molnár Hajnalka"

Diosy Mónika

"Rengeteg szolgáltatót néztem végig, mire a Kisiskola mellett döntöttem. Azon felül, hogy rendszerezett a feladatsor óriási nagy segítség a feladatok videós levezetése. Ami alatt a feladatokból való adatgyűjtést, összefüggésekre való rámutatáts, a turpisságokra való figyelemfelhívást, a csavarok felismerését, a logikus gondolkodás menetét és nem utolsósorban a számítások részletes menetét értem. Hiába egy szuper levezetés, ha a végén nem mutatják be, hogy végülis hogyan lett két kétjegyű szám egymással elosztva. Na, ilyen a Kisiskolai anyagban nincs, náluk az utolsó számítást is bemutatják a gyerekeknek. A legjobb döntést hoztam a Kisiskolával!"

Bonyhai Zsuzsanna

"Szeretnék visszajelezni, hogy nagyon meg vagyunk elégedve mind a feladatgyűjteménnyel, mind pedig a videótárral, óriási segítséget jelent a felkészülésnél. Olyannyira logikusak és szájbarágósak a magyarázatok, hogy egy hét után azt vettem észre, hogy a kisfiam elkezdett gondolkodni, egyre ügyesebb és ügyesebb, és ami a legfontosabb gyorsabb is lett. Köszönjük ezt a rendívüli lehetőséget, így már van értelme az itthoni gyakorlásnak!
Még annyit szeretnék a feladatokat magyarázó kolléga munkájához megjegyezni, hogy hihetetlen érthetően, egyáltalán nem túlbonyolítva magyarázza el a feladatokat.A gyereknek sikerélményt ad ezáltal, hiszen megérti az egyébként sajnos az iskolákban nem érthetően közvetített feladatmegoldásokat.Sajnos több matekszakos kolléga azt hiszi, hogy attól még, hogy ő érti a matematikát, át is tudja adni a gyerekeknek, és ha ez nem sikerül teljes mértékben, akkor biztosan a gyerekben van a hiba. A videóban hallható kolléga ért a gyerekekhez, ez nem is vitás, gyerekfejjel gondolkodik, így már érthető a matek.A mi példánk erre rácáfolt, kisfiam érti a matekot, és tegnap már ő kérte, hogy üljünk le tanulni, mert élvezi a matekozást.

Hihetetlen volt ezt hallani, hiszen eddig a matek mumus volt itthon!

Még annyi mindent írnék, de nem szeretnék felesleges sorokat.

Még egyszer köszönjük szépen, munkájukhoz sok sikert kívánok!"

 

Benkő Andrea
Nagyon hasznos volt a feladatgyűjtemény, rendszerezve tudtuk átismételni és begyakorolni a feladattípusokat, és ha elakadtunk, telefonos segítséget is kaptunk Önöktől, másnak is csak ajánlani tudom, mert lehet egy gyerek jó matekos, begyakorolt rutin hiányában értékes időt veszíthet a felvételi vizsgán, ami jelentős pontvesztéssel járhat. A lányom szintén kitűnő tanuló barátnője nem gyakarolta be ennyire a feladattípusokat, és így majdnem 10 ponttal kevesebbet ért el a vizsgán, pedig ugyanolyan jó matekos!
Hegedűs Emese

SNI-s gyermekem eddig maximum 4 pontot tudott összehozni a felvételi feladatlapok kitöltésekor és most, hogy használtuk a feladatsort és a videótárat, 19 pontot írt. Köszönjük szépen a segítséget!

Egy boldog édesanya felvételi után

Szombaton megírta gyermekem a felvételit és szerencsére minden feladat ismerős volt neki, nagy köszönet az összeállított csomagért Önöknek! Sokat gyakorolt és ha nem értette meghallgatta a videót és tudta 😊

Hollár Edit
Kedves Éva és Endre!
 
Nagyon hálás vagyok a tananyagért! Nagyon jól sikerült a matek felvételi. Soha rosszabbat senkinek.
49 pont, azt hiszem valóra vált álom! Igaz a fiúnk alapvetően jó matekos, de sokat segített a videós feladatmegoldás a felvételi feladatok levezetésében. A begyakorolt feladatok magabiztosságot adtak!
Köszönet és hála! 😊

Rendeld meg most a problémás feladatsort, megoldókulccsal együtt, kevesebb, mint egy családi mozi áráért! 

Az ára egyelőre tényleg kevesebb, mint egy családi mozizás ára!  

Rendeld meg most 9.900 Ft helyett CSAK 7.990 Ft-ért!