fbpx

Blog

Gyermekeink táplálkozása

2022. márc 2. | Tanulás

Épp eleget halljuk, hogy a gyermek válogatós, csak bizonyos ételeket hajlandó megenni, zöldséget végképp nem lehet bele erőltetni. Igyekszünk egészségesen táplálni, ugyanakkor valahogy nem megy. Egyre több az elhízott, fáradékony, gyenge fizikumú gyermek, az egyre fiatalabbak között is.

Mit tehetünk ilyenkor?

Tudom, a gyerekek táplálkozása nagyon kemény falat tud lenni! Ezért is keresetünk olyan szakértőket, akik a Kisiskola partnerei lehetnek abban, hogy gyermekeinknek (és természetesen a szüleiknek is) tudnak  segíteni, hogy ne csak okosak, ügyesek, hanem egészségesek is legyenek.

Így örömmel mutatjuk be a Testszervizt, akik több ezer embernek, felnőttnek és gyereknek segítettek már megismerkedni az egészséges életmóddal és alkalmazni a tőlük tanultakat. Könyveikkel, cikkeikkel, előadásaikkal, workshopjaikkal és konzultációs programjaikon keresztül rengeteg tudással, jótanáccsal és rengeteg recepttel is segítenek.

Új téma, Új cikkek

Ennek új állomása, hogy most itt a Kisiskola Blogjában, kifejezetten a gyerekek egészséges életéről szóló cikkekel „fogják a kezedet” és adnak útmutatást. Elsőként fogadjátok szeretettel az erdélyi Testszerviz vezető konzultánsának, Dr. Suba Rékának az írását, aki amellett, hogy belgyógyász orvos is, ő maga is édesanya.

Kedves Szülőtársam, abban szeretnélek segíteni téged, hogy jobban boldogulj a gyerekeid életmódváltásával, helyesebb táplálkozásával.

A valóság az, hogy nincs egy kaptafa vagy sablon, amit minden gyerek táplálkozására rá lehetne húzni. Minden gyerek más, más a temperamentuma, más a személyisége, másként működik a teste. Ez nem jelenti viszont azt, hogy bizonyos alapelveket, mint például reggelizzünk reggel vagy édeset főétkezés után együnk, nem lehetne előtérben tartani.

Általában ilyenkor ütközik bele a szülő abba, hogy jó, de akkor mégis mit adjak neki enni vagy nassolni. Rengeteg ötletet kaphatsz például a weboldalunkon a receptek között!

Egy másik nehézség, sok szülő meséli nekünk, hogy a gyerek nem hajlandó ezt vagy azt megenni, vagy nagyon kis mennyiségeket eszik.

A gyerekek a fejlődés során rengeteg fázison átmennek. Baba korban, amikor éppen jön a foguk, a szakemberek is javasolják, hogy ne vezessünk be új ízeket, mert a fájdalom miatt sok esetben elutasítják az új ételt.

Nálunk történt

A saját tapasztalatom azt mutatja, hogy ezekben az időszakokban nem csak az új ízeket utasította vissza a lányunk Zsófi, hanem szinte bármilyen ételt.

Ha netalán evett is valamit pár falásnál biztosan nem volt ez több. Ilyenkor próbálkozhatunk más módon elkészíteni az ételt, például pürésítsük!

Ugyanakkor lehet te is tapasztaltad, hogy vannak a gyerekeknél periódusok amikor egy bizonyos ételre nagyon ráállnak, majd utána meg sem akarják kóstolni. Ilyenkor telítődnek az illető ízzel. A legfontosabb a gyerekek szempontjából szerintem az, hogy értsük meg őket, legyünk velük türelmesek, de ugyanakkor kitartóak. Próbálkozzunk folyamatosan mert fontos lenne, hogy a gyerekeink minél több tápanyaghoz jussanak.

Hogyan segítsük a rendszeres tápanyag és vitamin bevitelt?

Ennek egyik jó megoldása, a Swedish Nutra Super Kids folyékony multivitamin, ami minden olyan tápanyagot tartalmaz, amely nélkülözhetetlen az 5-12 éves gyermekek kiegyensúlyozott fejlődéséhez. Étvágynövelő, segíti a tanulást, összetevői jótékonyan hatnak az agy fejlődésére, a memóriára és az idegrendszerre. Nem kell kapszulákkal, tablettákkal küzdenie a gyerekeknek, hiszen folyékony! Arról nem is beszélve, hogy ennek nagyon jó íze van, sokan desszertként tekintenek rá.

Amikor azt kérdezik, hogy hogyan lehetne a gyermek mindennapjaiba becsempészni egy kis rostot, zöldet, zöldséget, akkor azonnal a Mentőöv Zöldségkristályt javasoljuk. Igazi zöldség esszencia, nagyon finom, a gyermek szívesen eleszegeti, mint valami cukorkát. A különbség annyi, hogy ez zöldségekből és gyümölcsökből áll, kifejezetten a gyermekek ízléséhez igazítva. Első lépésként remek, már ezzel is sokat tettünk a helyesebb táplálkozás irányába!